به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «پیام راسک» به نقل از شستون، مهوش اسدی بیان کرد: به مناسبت روز ملی روستا و عشایر و در راستای پاسداشت نقش و جایگاه روستاییان و عشایر در حفظ سنتها و میراثفرهنگی، جشنواره غذا و خوراک محلی با همکاری اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی سراوان در پارک شهر محمدی برگزار شد.
وی افزود: این جشنواره با حضور گسترده مردم، هنرمندان صنایعدستی، بانوان روستایی و عشایر سراوان برگزار شد و شرکتکنندگان با تهیه انواع غذاهای بومی و محلی، گوشهای از فرهنگ اصیل منطقه را به نمایش گذاشتند.
رئیس اداره میراثفرهنگی سراوان تصریح کرد: در این جشنواره ۹ غرفه فعال وجود داشت که با انواع خوراکها و دسرهای محلی از جمله حلوا، چنگال، پراته، سمبوسه، نانروغنی، آش رشته، شیرچای، سنج سیرک (غذایی محلی با کشک و گوشت) و شیرینیهای خانگی از بازدیدکنندگان پذیرایی شد.
اسدی با اشاره به استقبال پرشور بانوان روستایی بهویژه بانوان روستای دِزَک خاطرنشان کرد: این حضور پررنگ نشاندهنده نقش مهم زنان در حفظ و انتقال فرهنگ غذایی بومی به نسلهای آینده است. بانوان شرکتکننده با ارائه غذاهای محلی خود توانستند مهارتهای سنتی و خلاقیت خود را در معرض دید عموم قرار دهند.
وی ادامه داد: هدف از برگزاری این جشنواره، معرفی ظرفیتهای فرهنگی و گردشگری شهرستان، تقویت هویت بومی و ترویج مصرف غذاهای سالم و سنتی است. اینگونه رویدادها علاوه بر حفظ میراث ناملموس فرهنگی، میتواند به توسعه اقتصادی خانوارهای روستایی و ایجاد فرصتهای شغلی جدید کمک کند.
رئیس میراثفرهنگی سراوان در پایان گفت: اداره میراثفرهنگی سراوان در نظر دارد با همکاری دستگاههای فرهنگی و بخش خصوصی، برگزاری جشنوارههای مشابه را در سایر نقاط شهرستان گسترش دهد تا ظرفیتهای گردشگری، صنایعدستی و فرهنگی سراوان بیشازپیش معرفی و تقویت شود.
انتهای خبر/
















