به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پیام راسک غلامحسین لکزائیانپور در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصرهامون»، بیان کرد: هر ساله با گرم شدن هوا و تغییر شرایط منابع آبی، طعم و بوی آب شرب در منطقه سیستان تحت تأثیر پدیدهای طبیعی قرار میگیرد. به گفته مدیر امور آب و فاضلاب شهرستان زهک، پدیده «بلوم جلبکی» و تشکیل لایه حرارتی در چاهنیمهها، عامل اصلی این تغییرات در طعم و بوی آب است.
وی افزود: اقدامات انجام شده برای کاهش طعم و بوی ناشی از این پدیده در تصفیهخانههای آب منطقه سیستان، برای کاهش بو و طعم نامطبوع، کربن فعال به آب خام تزریق میشود. همچنین بهجای کلرزنی سنتی، از روش ازونزنی برای بهبود کیفیت و کاهش بو استفاده میشود.
مدیر امور آب و فاضلاب شهرستان زهک ادامه داد: این اقدامات تا حد زیادی مشکل را کاهش میدهند، هرچند ممکن است به طور کامل آن را برطرف نکنند.
وی تصریح کرد: تنها راهکار اساسی برای مهار این پدیده که لازم است در سطح ملی برای تأمین اعتبار پیگیری و توسط دستگاههای مربوطه اجرایی شود، انجام عملیات لایروبی مخازن چاهنیمهها و یا سیر کوله کردن و به جریان انداختن آب است تا شرایط برای رشد جلبکها مهیا نشود.
لکزائیانپور تأکید کرد: آب شرب منطقه به طور مداوم توسط آزمایشگاههای معتبر کنترل میشود، کیفیت بهداشتی آب مورد تأیید است و هیچ خطری برای سلامت مردم وجود ندارد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان با درک دغدغههای مردم عزیز منطقه، همه توان فنی خود را برای کاهش این پدیده به کار گرفته و در کنار اطلاعرسانی شفاف، اطمینان میدهد که سلامت مشترکان همواره در اولویت قرار دارد.
انتهای خبر/