3
رئیس جهاد کشاورزی استان سیستان‌ و بلوچستان مطرح کرد:

پرورش میل‌ورم ظرفیت مناسب اشغالزایی روستایی

  • کد خبر : 1209
  • ۰۹ تیر ۱۴۰۴ - ۲۲:۳۴
پرورش میل‌ورم ظرفیت مناسب اشغالزایی روستایی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: پرورش «میل‌ورم» (لارو سوسک آرد) به‌عنوان یکی از ظرفیت‌ها و فرصت‌های مناسب بخش کشاورزی و دامپروری، می‌تواند نقش بسزایی در تقویت امنیت غذایی و اشتغال پایدار روستایی در این استان ایفا کند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «پیام راسک» به نقل از روابط‌عمومی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان علیرضا دهمرده بااشاره به اینکه میل‌‌ورم به‌عنوان منبعی غنی از پروتئین، انرژی و ویتامین برای تغذیه دام، طیور و آبزیان در صنعت کشاورزی و دامپروری کاربرد دارد؛ بیان کرد: میل‌ورم با نیاز حداقلی به آب و امکان پرورش در فضاهای کوچک، گزینه‌ای مطلوب برای توسعه‌بخش کشاورزی در مناطق خشک و کم‌برخوردار است.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان ادامه داد: میل‌ورم به‌عنوان منبعی سرشار از پروتئین و چربی در تغذیه انواع پرندگان، ماهی‌ها و خزندگان کاربرد دارد و پرورش آن می‌تواند به نماد کشاورزی هوشمند و پایدار در این استان تبدیل شود.

 

دهمرده خاطرنشان کرد: پرورش میل‌ورم به‌عنوان کسب‌وکاری خانگی باقابلیت اجرا در منازل روستایی به تجهیزات پیچیده‌ای نیاز ندارد و فرصتی ارزشمند به‌منظور ایجاد اشتغال و درآمدزایی به‌ویژه برای زنان روستایی است.

 

وی با اشاره به فعالیت نخستین مرکز پرورش خانگی میل‌ورم در شهرستان هامون، تأکید کرد: این طرح کوچک می‌تواند در آینده نزدیک به پروژه‌ای ملی در تأمین خوراک دام و طیور کشور تبدیل شود.

 

وی افزود: این طرح با سرمایه‌گذاری ۱۵۰ میلیون‌تومانی از محل اعتبارات صندوق استان و با مشارکت صندوق اعتباری خرد زنان روستایی منطقه سیستان راه‌اندازی شده است، در این واحد ۹۰ هزار سوسک آرد مولد و هفت کیلوگرم لارو از نوع «سوپر ورم» به‌منظور تولید میل‌ورم پرورش داده می‌شود.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان ادامه داد: در این واحد هر چهار ماه بیش از ۳۰ کیلوگرم میل‌ورم خشک تولید و به بازارهای هدف از جمله پرورش‌دهندگان پرنده، استخرهای پرورش ماهی، مرغداری‌ها و کارخانه‌های تولید خوراک طیور عرضه می‌شود.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان، هدف آینده طرح پرورش میل‌ورم را توسعه آن در قالب کارگاه‌های اشتغال خانگی در قالب صندوق‌های اعتباری خرد روستایی عنوان کرد و گفت: اجرای این طرح ثابت می‌کند که حتی در سخت‌ترین شرایط اقلیمی نیز می‌توان با بهره‌گیری از نوآوری به توسعه اشتغال و تولید پایدار دست‌یافت.

 

وی با بیان اینکه استاندار سیستان و بلوچستان دیروز در سفر به منطقه سیستان از این طرح بازدید کرد، افزود: این استان با بهره‌گیری از ظرفیت‌های بومی و نوآوری‌های فناورانه در مسیر تبدیل‌شدن به قطب تولید پروتئین حشره‌ای کشور قرار گرفته است.

 

انتهای خبر/

لینک کوتاه : https://payamerask.ir/?p=1209

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.